Wethouder Janssen overhandigt laatste attentietasje

Zij sluit hiermee het succesvolle project 'Hart onder de Riem' af.

Wethouder Janssen overhandigt laatste ‘Hart onder de Riem’-tasje

Wethouder Janssen overhandigde een paar dagen geleden het laatste ‘Hart onder de Riem’-tasje. Hiermee sloot zij  dit succesvolle project af, waarbij vrijwilligers 450 attentietasjes bezorgden bij 70-plussers in Amersfoort.

 

Voor een glimlach op het gezicht

 

Hart onder de Riem was een initiatief van onder andere ABC-partner Indebuurt033. In de tasjes zaten Amersfoortse producten. De actie was bedoeld om de ouderen een glimlach op hun gezicht te bezorgen en dat lukte! Tijdens de coronacrisis ligt eenzaamheid bij ouderen op de loer. Bij het overhandigen van de tasjes gingen de vrijwilligers het gesprek aan met de ouderen, ze keken of het goed met ze ging en schakelden zo nodig hulp in.

 

Knutselwerk van kleinkind

 

Mevrouw Janssen overhandigde het attentietasje aan oma Bep. Eén van haar kleinkinderen had wat moois geknutseld voor in een tasje en dit uitdrukkelijk geadresseerd aan haar oma. Trotse oma Bep was vooraf ingelicht en had al haar kleinkinderen uitgenodigd om dit bijzondere moment mee te maken.

 

Geknutseld op de noodopvang

 

De knutselactiviteit werd op de noodopvang van basisschool De Kubus verzorgd door kunstenares Leintje Hogenkamp, één van de aanbieders van ABC-activiteiten. Het was één van de workshops die verzorgd werd in het kader van Soesterkwartier slaat de handen ineen voor de noodopvang.

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn