Soesterkwartier slaat de handen ineen voor de noodopvang ‘

Zo komen wij samen de coronacrisis door’

Soesterkwartier slaat de handen ineen voor de noodopvang: ‘Zo komen wij samen de coronacrisis door’

De scholen in het Soesterkwartier verzorgen afstandsonderwijs én noodopvang. Het is voor de leerkachten lastig om dat tegelijk te doen, zeker omdat er heel veel kinderen gebruik maken van de noodopvang. Gelukkig hebben ze nu hulp vanuit de wijk! Van de buurtsportcoach, bso-medewerkers, kunstenaars en Indebuurt033. De samenwerking zorgt voor een fijne dynamiek en waardevolle, afwisselende lessen voor de kinderen.

 

Rekenen en sporten met buurtsportcoach Patrick

 

Buurtsportcoach Patrick geeft normaal gym. Maar nu helpt hij de leerlingen van ‘t Anker met hun rekenopdrachten. Voor de leerlingen is dat super, want meester Patrick is hun grote voorbeeld in de wijk. Als afsluiting van de dag doen alle leerlingen, leerkrachten en onderwijsondersteuners met elkaar een leuke buiten-beweegopdracht die Meester Patrick geeft. Op een andere dag wordt er naar hartenlust gedanst voor het digibord. Zo schud je de online dag van je af!

 

En na schooltijd bewegen de kinderen van het Soesterkwartier gewoon lekker door. De reguliere sportactiviteiten van meester Patrick gaan namelijk tijdens de lockdown gelukkig door, maar dan buiten, op het terrein van voetbalvereniging KVVA.

 

Workshops van kunstenaars

 

Terwijl kunstenaars uit de wijk leuke workshops aan de kinderen in de noodopvang geven, kunnen de leerkrachten zich richten op het afstandsonderwijs. Zo maken de kinderen van De Magneet met kunstenares Francien Hoving deze week mooie wenskaarten. Die sturen zij naar de kinderen van hun klas die zij moeten missen En volgende week krijgen zij taaldans en rekendans van danseres Joelle Sweet.

 

 

Ondersteuning door stagiairs van Indebuurt033

 

Bij Indebuurt033 liggen vanwege de lockdown veel projecten van het jeugdpreventiewerk stil. En daarmee ook de stage van een groot aantal studenten. Die helpen nu de leerlingen van de noodopvang met hun schoolwerk, begeleid door jeugdpreventiewerker Bob Vrenegoor en natuurlijk de leerkrachten zelf. De studenten kunnen zo tóch een heel zinvolle stage lopen.

 

Ook de bso-medewerkers van Partou en Ska Kinderopvang zijn te vinden op alle scholen. Zij kennen de kinderen goed en stonden ook meteen klaar om bij te springen bij de noodopvang.

 

Op De Kubus, waar maar liefst 50 kinderen naar de noodopvang gaan, staan nu zelfs gepensioneerde docenten van 3D weer tijdelijk voor de klas. De organisatie 3D geeft normaal gesproken onderwijsondersteuning na schooltijd voor kinderen uit de wijk.

 

ABC Amersfoort

 

Binnen de wijk Soesterkwartier werken de drie basisscholen in de wijk – De Magneet, ‘t Anker en De Kubus, kinderopvang Partou, Ska Kinderopvang en welzijnsorganisatie Indebuurt033 samen in ABC Soesterkwartier. Samen met andere organisaties in de wijk die zich op kinderen richten, en met vrijwilligers en ouders, zorgen zij ervoor dat de wijk een plek is waar kinderen veilig kunnen opgroeien, elkaar kunnen ontmoeten en hun talenten kunnen ontdekken. Zeker nu, tijdens de lockdown, blijkt deze samenwerking erg waardevol.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn