Kinderen van ABC Rustenburg starten eigen duurzame mode-onderneming

De kleding is nu te koop via online veiling

Kinderen van ABC Rustenburg starten eigen duurzame mode-onderneming

Kinderen van ABC Rustenburg ontwikkelden de afgelopen weken hun eigen duurzame modemerk en zetten hun eigen modebedrijf op. Je kunt de kledingstukken nu kopen via een online veiling op Instagram.

 

Afgedankte kleding wordt nieuwe collectie

 

De kinderen ontwierpen en maakten hun eigen collectie van afgedankte kleding. De kinderen leerden o.a. waar kleding van gemaakt wordt en door wie. Zo onderzochten ze het productieproces en de productieketen. Ze kregen lessen over marketing, pitchen en budgetteren, en ontwierpen en maakten hun eigen collectie met hulp van een kledingontwerper. Ze pitchten hun kledinglijn voor een bankier en werkten toe naar de (Kl)eerlijke Modemarkt, waar de kinderen de door hun zelf ontwikkelde items verkopen!

 

Online veiling

 

Vanwege corona vindt de (Kl)eerlijke Modemarkt deels online plaats. Via een veiling kan er op de kledingstukken geboden worden. Door iedereen! De opbrengst gaat naar Stichting Dierenlot.

 

Hier vind je de veiling: www.instagram.com/kinderhof_mode.

 

Fawaka Ondernemersschool

 

Deze ABC-activiteit werd aangeboden door Fawaka. Fawaka Ondernemersschool biedt educatieve activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemen voor kinderen en jongeren. Aan de ene kant leren zij kinderen een ondernemende houding, bijvoorbeeld creatief denken, samenwerken, oplossingsgericht denken en doorzettingsvermogen; oftewel zelfontplooiing. Aan de andere kant leren ze de kinderen duurzaam handelen, oftewel positief naar mens en milieu.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn