Kinderwijkraad Kattenbroek maakt poster met tips om je thuis Pluis(er) te voelen

Kinderwijkraad Kattenbroek maakt poster met tips om je thuis Pluis(er) te voelen

Op alle 4 de scholen in Kattenbroek worden democratielessen gegeven aan de groepen 6 en 7. De kinderen leren daar wat democratie is en oefenen dat in de praktijk. Ze geven hun wijk een cijfer en brainstormen samen hoe ze de wijk een betere plek kunnen maken. Aan het eind van de lessenserie vinden er verkiezingen plaats voor de Kinderwijkraad, met een echte verkiezingscampagne.

 

Boris, Anastasiya, Mike, Mats, Sander, Hadewich, Milan, Samuel, David, Jill en Manouk vormen de huidige Kinderwijkraad Kattenbroek. Vanuit de democratielessen kregen ze (letterlijk) een stapel input mee. Hun klasgenoten hebben aangegeven wat ze in de wijk missen, waar ze zich zorgen om maken of wat ze graag anders willen zien. De Wijkkinderraad heeft een Top 5 gemaakt met de meeste belangrijke thema’s die leven bij kinderen in de wijk en is daar het afgelopen jaar heel enthousiast en ijverig mee aan de slag gegaan.

Top 5 Kinderwijkraad Kattenbroek 2020:

 

1. Natuur & milieu
2. Ontmoeten & speelplekken
3. Sporten & games
4. Verkeersveiligheid
5. Jezelf mogen zijn.

 

En als extra onderwerp: goed voor jezelf en voor anderen zorgen

 

PluisPlek voor kinderen in de wijk bij wie het thuis niet altijd fijn is.

 

Relatief veel kinderen geven aan dat er bij hun thuis wel eens sprake is van spanning. Bijvoorbeeld omdat ouders ruzie hebben of ouders al in scheiding liggen. Daarom wil de Kinderwijkraad graag op een bestaande plek in de wijk een huiskamer creëren, waar kinderen zich thuis en veilig kunnen voelen. De kinderen hebben goede ideeën over de inrichting en activiteiten: je kan er tot rust komen, (zwerfboeken) lezen, samen spelen, tafelvoetballen, creatief zijn en er is een volwassene voor een luisterend oor.

 

Ook willen de kinderen dat er veel planten zijn en dat er foto’s en verhalen hangen van andere kinderen die hetzelfde meemaken. Daardoor zien kinderen dat ze niet alleen zijn.

 

Vanwege corona kan de PluisPlek nu nog niet gerealiseerd worden; hopelijk komt deze er volgend jaar. Wel maakten de kinderen een poster met 15 tips om je thuis Pluis(er) te voelen. De poster wordt verspreid door de hele wijk en zelfs in veel andere wijk van Amersfoort. Een resultaat om trots op te zijn!

 

Wisseling van de wacht

 

De huidige raad gaat door tot het einde van dit jaar. Dan neemt de nieuwe Kinderwijkraad het stokje over.

Poster PluisPlek (pdf)

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn