Nieuwe Kinderwijkraad Soesterkwartier geïnstalleerd

Nieuwe Kinderwijkraad Soesterkwartier geïnstalleerd

Terwijl de meeste volwassenen de Amerikaanse verkiezingen op de voet volgden, en iedere dag keken of de stemmen geteld waren, hielden de kinderen in het Soesterkwartier hun eigen stemming. Zij kozen een top 3 van thema’s waarvan zij willen dat de nieuwe Kinderwijkraad aan de slag gaat. De nieuwe Kinderwijkraad is afgelopen dinsdag door de wethouder geïnstalleerd.

 

Democratielessen

 

De kinderen van de groepen 6, 7 & 8 van alle basisscholen in de wijk volgden de afgelopen drie weken democratielessen. Zij kregen uitleg over wat een democratie is, en brengen dit nu in de praktijk binnen hun eigen wijk. In de lessen dachten ze samen na over hoe hun ideale wijk eruit ziet.

 

Verbeterplannen voor de wijk – belangrijkste thema’s

 

Daarnaast benoemden zij wat er minder leuk is in de wijk en waar nog hard aan gewerkt mag worden. Vervolgens werkten zij plannen uit om dit te verbeteren. Vanuit deze plannen ontstonden 10 thema’s waarop in de laatste les ieder kind kon stemmen. Kinderen kozen 3 thema’s die zij belangrijk vinden voor het Soesterkwartier. Zij willen graag dat de Kinderwijkraad met deze thema’s mee aan de slag gaat.

De drie gekozen thema’s zijn:

1. Spelen (een skatebaan, een gamehall, een plek voor boomhutten) werd verkozen met 103 stemmen.

2. Asociaal gedrag (pesten, racisme en het dichtbij meemaken van geweld) werd verkozen met 92 stemmen.

3. Roken, al 3 jaar in de top 3, werd verkozen met 66 stemmen.

 

Kinderen die de lessen leuk vonden en het maken van plannen voor de wijk interessant, konden zich opgeven voor de nieuwe Kinderwijkraad. Meer kinderen gaven zich op dan in de Kinderwijkraad plaats kunnen nemen, daarom is er geloot. Dit deed buurtnetwerker Henry de Gooijer.

 

Wethouder Janssen installeerde de Kinderwijkraad tijdens een feestelijke bijeenkomst

 

Wethouder Janssen installeerde de nieuwe Kinderwijkraad afgelopen dinsdag 10 november. Vanwege corona niet in het stadhuis, zoals gebruikelijk, maar in de Verkeerstuin. Het was een gezellige bijeenkomst. Er is taart gegeten en er werd geproost op de nieuwe wijkvertegenwoordigers. De Kinderwijkraad gaat vanaf nu elke dinsdag vergaderen (behalve in de schoolvakanties.)

 

De leden van de nieuwe Kinderwijkraad zijn: Basma, Kadiatu, Maria en Hajjar (De Magneet), Jayden, Allisa, Yannick en Henry (De Kubus), Sanne van (’t Anker), Marre (De Kosmos).

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn