Geslaagde eerste bijeenkomst ouderwijkraad Soesterkwartier

Nieuwe ouders van harte welkom

Geslaagde eerste bijeenkomst ouderwijkraad Soesterkwartier

Een groepje van 7 ouders uit het Soesterkwartier kwamen maandagavond 2 november bij elkaar voor een eerste kennismaking als Ouderwijkraad. Zij hadden zich voor de nieuw op te richten Ouderwijkraad aangemeld naar aanleiding van een oproep van ABC Amersfoort in de wijkkrant en op social media.

 

Initiatiefnemers Marieke van Krugten (coördinator van ABC Soesterkwartier), Hedy Vermeer (begeleider van de Kinderwijkraad Soesterkwartier) en Marlijn Dingshoff (student Community Development) legden allereerst uit wat het doel is van de oprichting van de Ouderwijkraad. De kinderen kunnen meedenken in de Kinderwijkraad, maar ouders in het Soesterkwartier hebben nog geen gezamenlijke stem als het gaat om opvoeden en opgroeien in de wijk. Het is belangrijk dat ook zij zich laten horen over onderwerpen als: activiteiten, veiligheid, sport en ondersteuning. De Ouderwijkraad is bovendien ook gewoon een leuke manier om met andere ouders over dit soort zaken te praten, en meer ouders te leren kennen. Ouders die elkaar normaal niet snel ontmoeten, kunnen in de Ouderwijkraad met elkaar in gesprek komen.

 

Wat is er mooi aan de wijk en wat kan er beter

 

Dat lukte tijdens de eerste bijeenkomst al goed: de ouders waren bijna een uur langer met elkaar in gesprek dan gepland! Ze bespraken wat zij zien als ‘ideale wijk’ voor hun kinderen, wat ze mooi vinden aan het Soesterkwartier – zoals veel speeltuinen en activiteiten, de groenstrook, mooie schoolpleinen, en veel vriendjes in de buurt om mee te spelen. En ook wat ze zouden willen verbeteren: meer voorzieningen voor de oudere kinderen, bijvoorbeeld, en minder hondenpoep en troep bij de speelplekken. Marieke verzamelde alle input en neemt ze mee in de plannen van ABC Soesterkwartier voor 2021.

 

Kidsagenda

 

De ouders noemden ook als wens om meer informatie te krijgen over wat er allemaal te doen is voor de kinderen. Daarvoor komt er gelukkig in december al een oplossing. Dan komt de eerste keer Kidsagenda uit. Een papieren agenda met alle activiteiten voor kinderen in het Soesterkwartier, die huis-aan-huis bezorgd wordt. Wie die thuis op de koelkast hangt, heeft altijd een overzicht bij de hand van wat er elke dag te doen is!

 

Nieuwe ouders welkom!

 

Alle aanwezige ouders waren enthousiast na de kennismakingsbijeenkomst en ze zijn allemaal van plan blijvend aan te haken bij de ouderwijkraad. Er is besloten om iedere maand een uurtje af te spreken in de Verkeerstuin. Wie een keer niet kan, komt gewoon de volgende keer weer! Ook nieuwe ouders – vooral vaders, want die waren nu ondervertegenwoordigd – worden van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten! Dus wil je ook meepraten, meedenken en andere ouders uit de wijk ontmoeten? Neem dan contact op Marieke van Krugten. Haar contactgegevens staan op de pagina Over Soesterkwartier.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn