De 3 beste Junior Cyber Agents van Amersfoort gehuldigd

En zij worden direct ingezet: op project Geldezels

De 3 beste Junior Cyber Agents van Amersfoort gehuldigd

Om cybercriminaliteit tegen te gaan zijn de afgelopen zomervakantie heel veel Amersfoortse kinderen via activiteiten van ABC opgeleid tot Junior Cyber Agent. Met het online cybercrimespel HackShield leerden de kinderen alles over hacken, datalekken en veilig internetten. De 3 beste Junior Cyber Agents zijn onlangs door burgemeester Lucas Bolsius gehuldigd!

 

Project Geldezel

 

De gehuldigde Junior Cyber Agents worden direct ingezet op een belangrijke klus. Namelijk het project Geldezel. Geldezels zijn mensen die hun bankrekening laten misbruiken door cybercriminelen. Dat willen we natuurlijk niet in onze stad. De Junior Cyber Agents gaan aan de slag om samen met de politie, de Rabobank en de gemeente een plannetje te bedenken om iets te doen aan deze vorm van cybercriminaliteit.

 

Je kunt HackShield nog gewoon downloaden

 

HackShield is een spannende game waarmee kinderen weerbaarder worden tegen de gevaren van internet. Je kunt het gratis downloaden in de appstore (Apple) en de Playstore (Android). Het bevat geen reclame en verslavingstrucjes. De gemeente Amersfoort wil zoveel mogelijk kinderen het spel laten spelen en subsidieert dit spel daarom.

 

 

 

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn