Kinderen uit Kruiskamp maken eigen wijkkrant

Kinderen uit Kruiskamp maken eigen wijkkrant

Onlangs verscheen de allereerste Kinderwijkkrant Kruiskamp. Volledig gemaakt door kinderen uit de wijk. En op initiatief van één van de kinderen in de wijk.

 

Luuk Brouwer uit Kruiskamp wilde graag een krant maken voor de wijk en wierf via een poster en een video mede-redactieleden. De redactie bestaat nu uit 8 kinderen van 8 t/m 11 jaar. Ze kwamen zelf met ideeën voor artikelen, onderhandelden met Kruiskamp Onderneemt over de vergaderruimte, interviewden wijkbewoners, maakten foto’s, bedachten een logo en verzorgden ook zelf de lay-out van de krant.

 

kinderwijkkrant Kruiskamp oktober 2020

 

Nieuwe redactieleden welkom

De kinderen hopen snel weer een nieuwe krant te maken. Nieuwe redactieleden zijn zeer welkom, maar ook is het mogelijk om eenmalig artikelen of foto’s in te sturen.

 

Help mee de krant te verspreiden

Woon of werk je in Kruiskamp? Dan stelt de redactie het erg op prijs als je helpt de krant te verspreiden onder de kinderen in de wijk (digitaal of op papier). Er is namelijk (nog) geen budget om de krant zelf te laten drukken.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn