GEZOCHT: COÖRDINATOR VAN ABC LIENDERT 6 uur per week

6 uur per week

VACATURE: COÖRDINATOR VAN ABC LIENDERT – 6 uur per week

Ben jij de proactieve netwerker die alle partijen bij ons in de wijk met elkaar verbindt (kinderen, ouders, professionals, scholen, kinderopvang en buurt)? Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze ABC-stuurgroep?  Ben jij de gedreven ABC-coördinator die ABC Liendert helpt doorontwikkelen? Wij horen graag jouw verhaal!

 

Over ABC Liendert

 

ABC Liendert is een samenwerkingsverband tussen 2 basisscholen, 3 kinderopvangorganisaties en de welzijnsorganisatie in de wijk. Daarnaast heeft deze ABC zeer veel bondgenoten, waaronder de bibliotheek, Lyceo, B.Slim, Sterk Techniekonderwijs, SRO, Sportivate en NL-educatie.

 

Bij ABC Liendert vinden we het belangrijk dat kinderen en ouders in de wijk elkaar ontmoeten en op een positieve wijze met elkaar omgaan. Wij willen een Vreedzame Wijk vormen. Iedereen is gelijk en iedereen verdient gelijke kansen.

 

In Liendert vinden we het belangrijk dat de buurt, school en thuis rondom kinderen met elkaar verbonden zijn. Met als doel dat kinderen de kans krijgen om hun talent te ontdekken in hun eigen buurt. Er is een omvangrijk activiteitenaanbod.

 

De volgende thema’s staan centraal binnen ABC Liendert:

  • Een eenduidig pedagogisch klimaat voor de wijk. De Vreedzame Wijk.• Het vormgeven van structureel talentgericht werken voor kinderen en jongeren.
  • Het werken aan gelijke kansen voor kinderen en jongeren.
  • Toekomst van onze ouders.
  • Het werken aan een groen buurtplein bij de Zonneparel.

 

De functie

 

De ABC-coördinator onderhoudt het netwerk in de wijk, coördineert de diverse activiteiten en initieert nieuwe activiteiten, bereidt de stuurgroepvergaderingen inhoudelijk voor, schrijft de jaarprogramma’s, stelt de begroting op en schrijft de jaarlijkse rapportage.

 

De coördinator heeft geen vaste werkplek, maar zoekt de locatie die past bij de betreffende werkzaamheden.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 

  • De kwaliteit van het jaarprogramma waarborgen die past bij de uitgangspunten en ambities van Stichting ABC
  • Opzetten van (nieuwe) activiteiten, zowel onder schooltijd als na schooltijd, in samenwerking met de gastdocenten
  • Opbouwen en onderhouden van het samenwerkingsnetwerk in de wijk
  • Zoeken naar, instrueren en begeleiden van gastdocenten en ouders/vrijwilligers
  • Een goed opgebouwd programma van naschoolse activiteiten, ontmoetingen onder schooltijd, themabijeenkomsten voor ouders en studiemomenten voor professionals opstellen
  • Proactief nadenken over de verdere ontwikkeling van ABC Liendert

 

Wat bieden wij jou?

 

Een zelfstandige taak met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega´s die hart hebben voor kinderen en ouders in de wijk. Je startdatum is bij voorkeur zo spoedig mogelijk na de herfstvakantie. Op weekbasis word je gemiddeld voor 6 uur per week ingezet. Op jaarbasis word je maximaal 240 uur ingezet, waarbij de meeste uren vallen in de schoolweken. Je kan de opdracht uitvoeren vanuit een zelfstandig ondernemerschap. Het uurtarief wordt in overleg vastgesteld.

 

Wat bied jij ons?

 

Je hebt een netwerk in de stad Amersfoort, affiniteit met de wijk Liendert en het concept van de brede school. Je bent een organisatietalent (HBO werk- en denkniveau) en communiceert vlot met verschillende doelgroepen. Je bent relationeel sterk en beschikt over een groot inlevingsvermogen. Hierdoor kun je goed schakelen tussen kinderen, ouders, professionals en vrijwilligers van de verschillende organisaties in de wijk. Je bent ondernemend, creatief, zelfstandig, stressbestendig, flexibel, komt met nieuwe ideeën en stelt je open op. Je bent een échte teamplayer.

 

Herken je jezelf in dit profiel? Solliciteer!

 

Stuur dan jouw sollicitatiebrief voorzien van CV uiterlijk 7 oktober naar de voorzitter van de ABC-stuurgroep:  Irma Wijdeven, irma.wijdeven@meerkring.nl. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 16 oktober in de ochtend. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met de huidige ABC-coördinator, Marieke van Krugten via 06-43142855.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn