ABC-Vakantie-academie groot succes

Bijzondere lessen en een leesvaardigheids-boost

Vakantie-academie Amersfoort weer groot succes

De alweer derde Vakantie-academie van ABC Amersfoort was een groot succes. Maar liefst 215 kinderen en een groot aantal leerkrachten gingen de eerste week van de zomervakantie ‘gewoon’ nog naar school. Nou ja, gewoon… Ze kwamen uit de hele stad naar kindcentrum Vlinderslag in Kruiskamp-Koppel en volgden heel bijzondere lessen.

De kleuters maakten hun eigen waterbaan, de derdegroepers knutselden kunstige dieren en de oudere kinderen maakten kennis met de kunst in het Mondriaanhuis, bezochten museum Flehite en bestudeerden daar de geschiedenis van de stad, en bouwden en lanceerden raketten. De achtstegroepers volgden met succes de opleiding tot Junior Cyber Agent door het spelen van de game ‘Hackshield’ van de gemeente Amersfoort.

Leeskilometers

 

Al spelend, onderzoekend, ontdekkend, bouwend en knutselend maakten zij ongemerkt enorm veel leeskilometers. Gertrude Abbring, programmamaker van ABC Amersfoort en initiatiefnemer van de Vakantie-academie: “Het spelenderwijs vergroten van de woordenschat en het verbeteren van het begrijpend lezen zijn het belangrijkste doel van de Vakantie-academie.

 

Van een groep kinderen zakt de lees- en spreekvaardigheid in de zomervakantie in, wat doodzonde is. Daarom geven wij ze in de eerste week van de vakantie een lees-boost. En wij informeren hun ouders tijdens speciale ouderbijeenkomsten hoe zij hun kinderen kunnen stimuleren om ook de rest van de vakantie te blijven lezen.

 

Enthousiaste reacties

 

Naast de extra aandacht voor lezen, willen we met de Vakantie-academie de kinderen natuurlijk vooral ook een geweldig leuke week geven! En dat dat gelukt is, hebben we gemerkt aan het enorme enthousiasme van kinderen, ouders en leerkrachten!”

 

De Vakantie-academie was mogelijk door de gemeente Amersfoort, de schoolbesturen en het fonds Kinderpostzegels.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn