Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

Actie 'Geef een prentenboek cadeau'

Woeste Willem cadeau voor alle peuters en kleuters in Amersfoort!

De actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ is verzet vanwege corona, maar nu gaat het dan toch gebeuren: Alle Amersfoortse kinderen van 2 tot 4 jaar die op een kinderdagverblijf of voorschool zitten, én alle kinderen in de kleuterklas van de basisschool, krijgen voor de zomervakantie het prentenboek ‘Woeste Willem’ cadeau.

 

‘Geef je kind een woordenschat-oppepper!’

Voor de zomervakantie worden de boeken uitgedeeld op alle kinderopvang-locaties en in de kleutergroepen. De boodschap voor ouders is: ‘Lees veel voor in de zomervakantie en geef je kind een woordenschat-oppepper!’ In de zomer zijn ook allerlei activiteiten rondom Woeste Willem gepland in bibliotheekvestigingen en in de ABC-wijken.

 

Initiatief Gemeente Amersfoort, samen met o.a. ABC Amersfoort

De actie is een initiatief van de Gemeente Amersfoort en wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking van verschillende Amersfoortse partijen: De Bibliotheek Eemland, de VoorleesExpress, Boekhandel Veenendaal, ABC Amersfoort en verschillende scholen en kinderopvangorganisaties. Met dit boek willen we niet alleen een cadeautje geven, maar kinderen, ouders, grootouders, leerkrachten en pedagogisch medewerkers laten zien hoe belangrijk én leuk voorlezen is.

 

Waarom voorlezen?

Voorlezen is heel belangrijk voor de (taal)ontwikkeling van kinderen. Het effect op woordenschatontwikkeling is onevenaarbaar: door je kind een kwartier per dag voor te lezen, leert het al meer dan 1000 nieuwe woorden per jaar. Lezen en voorgelezen worden opent daarnaast een wereld van verhalen die de fantasie prikkelen en vensters openen naar nieuwe avonturen, mensen en culturen. Kinderen die worden voorgelezen en daardoor liefde voor lezen en boeken ontwikkelen hebben een streepje voor in het leven: zij kunnen bij alle vakken beter meekomen op school.

 

Over Woeste Willem

Woeste Willem, een boek van Ingrid & Dieter Schubert, is een echte klassieker. Het laat kinderen op grappige wijze zien dat zelfs stoere piraten bang kunnen zijn, wat er gebeurt als je dit durft toe te geven en hoe waardevol vriendschap is. Zelfs als je heel verschillend bent kun je de beste maatjes zijn. Daarnaast krijgt doorzetten speciaal aandacht.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn