Wijkwethouder Stegeman bezoekt Liendert-Rustenburg

Wijkwethouder Stegeman bezoekt Liendert-Rustenburg

Coördinator Marieke van Krugten van ABC’s Liendert en Rustenburg gaf gistermiddag wijkwethouder Stegeman en gebiedsmanager Abbas Lotfolahian een rondleiding door deze wijken. Ook buurtnetwerker Hilde Breunissen van Indebuurt033 maakte deel uit van het gezelschap.

 

ABC op Toernee

Ze begonnen heel sportief bij ABC op Toernee, het initiatief van ABC Amersfoort om naar de kinderen toe te komen, nu de scholen dicht zijn. Voor de flats van de Horsten deden medewerkers van Sportivate beweegoefeningen, en de kinderen (en volwassenen!) deden mee op hun eigen balkon.

ABC-locatie de Zonneparel

Daarna bezochten ze ABC-locatie de Zonneparel, waar de wethouder en de gebiedsmanager met gepaste afstand kennismaakten met de medewerkers van de Partou-peuterschool en de schooldirecteuren Irma Wijdeven van basisschool de Wijde Wereld en Tonia Oskam van basisschool de Windroos. Peuterschool en beide basisscholen maken deel uit van ABC-locatie de Zonneparel. Er werd natuurlijk uitgebreid gesproken over het lesgeven en contact houden met de kinderen tijdens de coronacrisis. En over hoe het zal gaan als de scholen weer opengaan.

 

Groene ontmoetingsplek voor buurtbewoners

In Rustenburg vertelden Marieke van Krugten en Paul Liklikuwata, wijkbewoner en buurtcoördinator Groen in Rustenburg over hun plan om van de buitenruimte van ABC-school Rustenburg aan het Fürglerplein een groene ontmoetingsplek voor buurtbewoners te maken.

bezoek wethouder Stegeman aan ABC-locatie Rustenburg

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn