Kindreporters doen verslag over wat hen bezighoudt

nu de scholen dichtzijn vanwege de corona

Kindreporters doen verslag over wat hen bezighoudt

Niet naar school en niet naar oma en opa, geen naschoolse activiteiten of feestjes. Voor iedereen, maar zeker voor de kinderen is dit een lastige periode. Wij vroegen kinderen om als kindreporter een tekening, foto of verhaal te maken over wat hen nu bezighoudt. 

 

Brief van kindreporter Milan

 

Hallo ik ben Milan Meulman ik ben 11 jaar en zit in groep 8, ik speel het liefst buiten.

 

Corona is in Nederland dat heb je vast wel meegekregen en daarom worden steeds meer maatregelen genomen. Eerst de sportclubs en andere entertainment. Maar uiteindelijk ook de horeca en scholen, maar hoe is het voor kinderen om thuis te zitten?

 

Toen we hoorden dat de scholen dicht gingen waren we allemaal blij. Denken we daar nu anders over? De eerste dagen is het heel fijn lekker buiten spelen, gamen en doen waar we zin in hebben. Er is wel thuisonderwijs, maar toch slapen we allemaal uit en als het klaar is dan gaan we weer doen waar we zin in hebben. Dat is best wel fijn, maar toch hebben we uiteindelijk onze favoriete serie uitgekeken en wachten we op nieuwe afleveringen. Of hebben we gewoon geen zin meer om te gamen. Wat moet je dan doen?

 

Dat is het nadeel van thuiszitten. Sommige kinderen mogen bijna nooit buiten komen of anderen mogen niet spelen van hun ouders en dat allemaal wegens het coronavirus. Hoe ik deze weken uithoud is simpel: ik speel zoveel mogelijk met dezelfde familie en vrienden (een klein clubje) zodra die kunnen dan kun je een paar keer in de week de hele dag doen waar je zin in hebt. Dan blijft dat leuker. Houd rekening met verdere maatregelen: ga nu lekker buiten spelen en buiten activiteiten wie weet kan het straks niet meer.

 

 

Allemaal nadelen aan het coronavirus laten we gewoon weer aan ons (school)werk gaan dan kunnen we daarna weer iets leuks doen!

 

Tekening van kindreporter Hedwich

 

Hedwich maakte deze prachtige tekening:

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn