Moeders in Liendert terug naar school

Samenwerkingsproject van ABC Liendert

Moeders in Liendert terug naar school

ABC Liendert start vandaag in samenwerking met de gemeente, NL Educatie en projectmanager Esra Akcan Yildiz een bijzonder project. Maar liefst 30 moeders uit de wijk gaan terug naar school.

 

Toekomstdromen werkelijkheid laten worden

“Wat zijn jouw toekomstdromen?”, was de vraag die we de ouders stelden. Daar kwamen verschillende antwoorden uit, zoals: “In staat zijn om mijn kind te helpen met zijn of haar huiswerk”.  Andere moeders gaven aan dat zij zelf nog een diploma zouden willen halen, een bedrijf willen starten of door willen stromen naar een baan. Variërend van ‘kapster worden’, tot ‘weer het beroep kunnen uitoefenen, dat ik in mijn land van herkomst had’.

 

Nederlandse taal als basis

De Nederlandse taal is voor veel van deze vrouwen een barrière. Daarom starten de moeders vandaag met intensieve cursussen Nederlands, aangeboden door NL Educatie. Maar daar blijft het niet bij. Ook afdeling’Arbeidsintegratie’ van de gemeente Amersfoort denkt mee over de toekomst van de moeders, en een coach blijft de moeders volgen om te kijken welke stappen er genomen moeten worden van A naar B, en uiteindelijk naar Z.

 

Neem contact op voor meer informatie

Meer weten over dit mooie project? Neem contact op met Marieke van Krugten op marieke.vankrugten@indebuurt033.nl of 06-43142855

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn