Buurtbestuur junior Soesterkwartier geïnstalleerd

Het eerste buurtbestuur junior van Nederland!

Buurtbestuur junior Soesterkwartier geïnstalleerd

Afgelopen woensdag, 4 maart 2020, is het buurtbestuur junior Soesterkwartier geïnstalleerd. 5 kinderen uit de wijk in de leeftijd van 11-12 jaar hebben vanaf nu een nieuwe missie: meedenken, meepraten, maar ook meebeslissen over zaken van de wijk. En er daarmee zorg voor dragen dat het een wijk blijft waar het voor kinderen fijn is om op te groeien. Het buurtbestuur junior Soesterkwartier is het eerste juniorbuurtbestuur van Nederland. Iets om trots op te zijn!

 

55% van de initiatieven buurtbestuur al op kinderen gericht

Het buurtbestuur Soesterkwartier kennen we al langer. Wijkbewoners kunnen aanvragen doen voor een financiële ondersteuning voor hun initiatieven voor de wijk. Maar wist u ook dat maar liefst 55% van deze initiatieven gericht zijn op de kinderen? Hoog tijd dat de kinderen van de wijk hier ook iets over te zeggen krijgen! Vol trots poseerde het buurtbestuur junior daarom ook samen met het buurtbestuur senior.

 

Gezamenlijk initiatief

Het buurtbestuur junior is een initiatief van IndeBuurt033, het buurtbestuur senior, Hedy Vermeer en ABC Soesterkwartier.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn