Fawaka ondernemersschool komt naar Amersfoort

En jij kan er als eerste bij zijn!

Fawaka ondernemersschool komt naar Amersfoort

Kinderen van Liendert en Rustenburg kunnen na de voorjaarsvakantie leren ondernemen in de wijk. Dan start namelijk Fawaka ondernemersschool. Fawaka is een organisatie waarbij kinderen leren om hun eigen duurzame bedrijf op te zetten.

 

Chocolamaken

Voor de groepen 3 en 4 is dat de choco-ondernemers. In 10 weken tijd gaan zij allerlei dingen verkennen. Van het onderzoeken van de vruchten van de cacaoboon tot het maken van je eigen chocoladereepwikkel. Ze worden geholpen door een docent, maar ook door mensen van bedrijven. Zo werken ze toe naar een eerlijke chocolademarkt waarin zij hun producten gaan verkopen aan ouders en geïnteresseerden. Kortom: in 10 weken tijd leren kinderen heel erg veel over waar dingen vandaan komen, maar ook oefenen ze met rekenen en taal.

 

Modebedrijf en technisch bedrijf

Ook voor de groepen 5 t/m 8 is er een mooi aanbod. De groepen 5 en 6 gaan leren om hun eigen modebedrijf op te zetten. Wij zijn benieuwd welke mooie creaties we allemaal van deze groepen gaan zien in de wijk. En de groepen 7 en 8 mogen een technisch bedrijf oprichten. Zij bouwen aan nieuwe producten gemaakt van afval.

 

Fawaka in de Trouw Duurzame Top 100

Fawaka heeft met deze programma’s een plek veroverd in de Trouw Duurzame Top 100. Bij ABC Liendert en Rustenburg zijn we dan ook super blij dat we dit ook aan de kinderen van onze wijk aan kunnen bieden. En we zijn de eersten in Amersfoort!

 

Meedoen? Schrijf je in!

Meedoen? Dat kan! Schrijf je zo snel mogelijk in via het activiteitenoverzicht van ABC Liendert of ABC Rustenburg, want vol = vol. De lessen vinden plaats op het Fürglerplein 6 in het ABC-lokaal.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn