Kinderen uit Liendert en Rustenburg timmeren vogelhuisjes

Verslag van een gezellige en geslaagde ABC-wintervakantieactiviteit

Kinderen uit Liendert en Rustenburg timmeren vogelhuisjes

Op de laatste dag van de wintervakantie, vrijdagmiddag 3 januari, namen zo’n 15 kinderen deel aan de activiteit ‘Vogelhuisjes timmeren’. Deze is gezamenlijk opgezet door de natuurcoördinatoren van ABC Liendert, ABC Rustenburg en ABC Schuilenburg, en verzorgd door meester Paul en juf Jasione.

 

In de tuinkas

 

Ook een handige timmerman uit Rustenburg hielp mee. Hij deed ook al veel voorbereidend werk door de planken alvast op maat te zagen. De activiteit vond plaats in de mooie en gezellige tuinkas op het schoolplein van het Pro33college aan de Wiekslag 50.

 

Vrolijke kleurtjes

 

Met veel enthousiasme werd er gezaagd, getimmerd en geboord. Daarna werden de vogelhuisjes ook nog eens kleurig versierd met vrolijke kleurtjes. De kinderen uit Rustenburg willen hun vogelhuisjes gaan ophangen in het bosje bij de Rustenburgerweg (groengordel Rustenburg) en de anderen hadden al een plekje in hun tuin of op het balkon in gedachten.

 

Voer in de winter en een fijn huisje in de lente

 

Trots gingen de kinderen met hun zelfgemaakte vogelhuisjes naar huis terug. Zeker weten dat de vogeltjes er ook blij mee zullen zijn. Want daar doen de kinderen het uiteindelijk voor, om straks als het echt winters weer wordt en overal sneeuw ligt, de vogeltjes te helpen met extra voer. En als daarna de lente aanbreekt, dat de vogeltjes ook in een nieuw huisje kunnen gaan wonen.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn