Kinderwijkraad Soesterkwartier knutselt kerstkaarten met een boodschap

Zoek de overeenkomsten en vier die samen

Kinderwijkraad Soesterkwartier knutselt kerstkaarten met een boodschap

De kinderen van de Kinderwijkraad in het Soesterkwartier knutselden kerstkaarten voor de andere kinderen de wijk. Terwijl ze overlegden over de afbeelding en de tekst kwam het gesprek spontaan op de verschillen en vooral over de overeenkomsten tussen de kinderen in het Soesterkwartier. Hedy Vermeer, begeleider kinderwijkraad Soesterkwartier vertelt trots:

 

Verschillende religies, dezelfde verhalen

De kinderen realiseerden zich dat sommige kinderen geen Kerst vieren, en dat dus ‘Prettige Kerstdagen’ misschien niet zo geschikt is. En ook ‘Gelukkig Nieuwjaar’ niet, omdat sommige kinderen in het Soesterkwartier een andere jaartelling hebben. Zo kwam het gesprek op het vieren van feesten. Eén van de kinderen vertelde over het offerfeest waar Allah aan Ibrahim vraagt om zijn zoon te offeren. Op het moment dat hij het wil doen, komt er een engel die zegt dat het niet hoeft. Hij had laten zien hoe trouw hij is aan Allah. Dit verhaal uit de Koran lijkt precies op het verhaal uit de Bijbel, waar God aan Abraham vraagt om zijn zoon te offeren.

 

Zoek de overeenkomsten en vier die samen

We kunnen altijd kijken naar de verschillen en dan valt er niets samen te vieren… Maar hoe mooi is het om de overeenkomsten te zoeken en die te vieren.

 

Verschil: de kinderen in de Kinderwijkraad zijn van atheïstische, christelijke, islamitische, katholieke komaf. Overeenkomst: het zijn allemaal kinderen die geLOVEn. In het hogere of in de liefde voor elkaar.

 

Verschil: Wij zijn kinderen van basisschool ’t Anker, de Kubus en de Magneet.

Overeenkomst: We zijn allemaal kinderen van het Soesterkwartier.

 

Verschil: Wij zijn kinderen met verschillende interesses.

Overeenkomst: Allemaal gekozen voor de Kinderwijkraad.

 

We willen allemaal het beste voor onze kinderen!

Mijn wens voor 2020: laten we eens proberen het komende jaar niet te praten over hoe wij verschillen en de verschillen op scherp zetten. Maar laten wij proberen om te zoeken naar de overeenkomsten. Eén overeenkomst weet ik zeker: we willen allemaal het beste voor onze kinderen!

 

Groet elkaar en laat zien in wat voor wijk wij wonen

Eén kleine, makkelijke tip, groet elkaar allemaal op de schoolpleinen, groet de mensen die je tegenkomt op straat. Op deze simpele manier laten wij aan onze kinderen zien dat wij een wij(k) zijn waarin we samen willen wonen en gelukkig willen zijn!

 

 

 

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn