ABC TaartLAB: Kinderen in Kattenbroek maken ‘eigen wijze’ taarten

Zij verrasten ouderen inloophuis met hun taart

ABC TaartLAB: Kinderen Kattenbroek maken ‘eigen wijze’ taarten

Ruim 100 kinderen van de 4 ABC’s in Kattenbroek deden in de Kinderboekenweek mee aan de Taartplan-lessen. Onder de enthousiaste leiding van Jelle (eigenaar en kok bij Sla en Meer in de binnenstad) maakten de kinderen een Taartplan. De uitdaging was: maak een Reisje mee?! Taart (gebaseerd op je favoriete boek of het thema reizen) met een vleugje magie en zonder suiker.

 

ABC Kattenbroek - Een tafel vol gezonde taarten

Niet-alledaagse ingrediënten

In de lessen werden alle zintuigen van de kinderen aangesproken; ze roken, proefden, keken, vroegen en ontdekten zo niet-alledaagse ingrediënten. Zoals vervangers van suiker, granen en melk; bijvoorbeeld agavesiroop, en een bodemtaart van noten, kokos en dadels. Vervolgens gingen zij zelf creatief aan de slag om hun taart te ontwerpen en om te bedenken welke ingrediënten (en in welke verhoudingen) ze nodig hadden.

 

Kneepjes van het vak

De kinderen realiseerden hun taartplan in de afgelopen herfstvakantie. Ze werkten daarvoor samen met Leon en Jelle, eigenaren van Sla en Meer; die leerden hun de kneepjes van het vak. De kinderen werkten daarnaast ook samen aan een groeps-taart om te kunnen trakteren. Ze experimenteerden volop met kruiden, beslag, kleuren en versiering.

 

Verrassing voor ouderen inloophuis de Ontmoeten

De kinderen verrasten de ouderen die op bezoek waren bij Inloophuis de Ontmoeting met hun heerlijke zelfgemaakte taarten. De lessen en de workshops smaakten zeker weten naar meer! Wat een geslaagde eerste TaartLAB in Amersfoort!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn