Kinderen Ska-kindcentrum Domino vieren St. Maarten in Huis van Bartels

Huis van Bartels is de buurthuiskamer van Liendert-Rustenburg

Ska-kindcentrum Domino viert St. Maarten in Huis van Bartels

De kinderen van Ska-kindcentrum Domino genoten van een leuke St. Maartens-activiteit in Huis van Bartels. Dit is de buurthuiskamer in de wijk Liendert-Rustenburg.

Ska-kindcentrum Domino viert Sint Maarten in Huis van Bartels

Sint Maarten was een ridder op een paard. Hij had een goed hart en deelde zijn mantel met een bedelaar. Het St Maartensfeest is eigenlijk een ‘samen delen’-feest.

 

De kinderen maakten een lampion, aten soep en brood, liepen een rondje langs het appelvrouwtje, de notenman en de rijke man, en er was muziek (vader van Jop zong en speelde op zijn gitaar). Het was een hele geslaagde activiteit!

 

Het appelvrouwtje, de notenman en de rijke man

 

Het appelvrouwtje bezit een grote appelboom en heeft heel veel appels geoogst. Een deel van het overschot deelt ze graag met kinderen (in ruil voor een mooi liedje, want ze houdt erg veel van muziek).
Het notenmannetje bezit een grote walnotenboom en heeft heel veel noten geoogst. Een deel van het overschot deelt hij graag met kinderen (in ruil voor een mooi liedje, want hij houdt erg veel van muziek).
De rijke man bezit een groot huis die hij heeft laten bouwen omdat hij veel geld heeft. De kinderen krijgen een gouden munt (een gepoetste koperen stuiver) in ruil voor een mooi liedje, want hij houdt erg veel van muziek.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn