Geslaagde kinderboekenweek ABC Soesterkwartier

Met optredens van 3 kinderboekenschrijvers

Geslaagde Kinderboekenweek ABC Soesterkwartier

In het Soesterkwartier kijken we terug op een heel geslaagde Kinderboekenweek 2019.

De oudste kinderen van basisscholen De Magneet, De Kubus en ‘t Anker verzamelden zich afgelopen vrijdag 27 september De Magneet (bovenbouw) voor een bezoek van Marte Jongbloed. Deze kinderboekenauteur schrijft voor alle leeftijden. Vooral de serie over Herre is erg populair. Marte liet de kinderen een zelfverzonnen voertuig tekenen, speelde een quiz met ze, liet filmpjes vzien waarin zij de rol van Silke, de gekke moeder van Herre, speelt en las natuurlijk lekker veel voor.

De kinderen uit groep 5 en 6 gingen naar het Eemhuis en luisterden daar ademloos naar Lisa Boersen. Lisa Boersen is de schrijfster van de serie Timo en de oppasninja, en het boek De stemmenslurper. De kinderen waren heel enthousiast! [Lees verder onder de foto.]

Lisa-Broersen Kinderboekenweek ABC Soesterkwartier

De kinderen uit groep 3 en 4 van de drie scholen luisterden in basisschool de Kubus naar fotograaf en kinderboekenschrijver Thomas Nondh Jansen. Hij las voor uit zijn boek De olifant die niet wist of hij verdwaald was over een klein, plastic baby-olifantje dat op zoek is naar zijn roots. Daarna maakten de kinderen hun eigen olifantenmasker.

Thomas Nondh Jansen Kinderboekenweek Soesterkwartier

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn