Kinderen Soesterkwartier maken Kidsbeweegroute

Samen met ouderen van de Plataan (Lyvore)

Kinderen Soesterkwartier maken Kidsbeweegroute

In het voorjaar van 2020 wordt er in het Soesterkwartier een Kidsbeweegroute aangelegd. Een primeur! Een Kidsbeweegroute is een wandelroute voor kinderen door de wijk waarbij je langs paaltjes komt met allerlei opdrachten en leuke weetjes. Hartstikke leerzaam dus, leuk om te doen en goed voor je gezondheid.

 

Ouderen en kinderen ontwerpen de route samen

Waarom komt die route dan pas in het voorjaar? Dit najaar gaan kinderen uit de bomenbuurt de paaltjes zelf ontwerpen. Dat doen zij samen met bewoners van ontmoetingsgroep de Plataan van Lyvore, een van de samenwerkingspartners van de Kidsbeweegroute. Samen bepalen zij welke beweegopdrachten er gedaan gaan worden, en hoe de paaltjes eruit zien in een aantal ontwerpsessies. In het voorjaar wordt de route dan geopend.

 

Combinatie van beweegroutes voor jong en oud

Hoe de route exact gaat lopen, moet nog vastgesteld worden. Maar er wordt in ieder geval samengewerkt met andere routes in de wijk, zoals het beweegrondje in de Groengordel. Zo worden er dus verschillende routes in de wijk aangelegd waar zowel volwassenen als kinderen (alleen of samen) kunnen genieten van de mooie plekken die onze wijk te bieden heeft.

 

Samenwerkende organisaties

Aan de Kidsbeweegroute werken verschillende partijen mee. ABC is trekker van het project, maar doet dat samen de Plataan (Lyvore), SRO, Marathon Amersfoort, AV Triatlon, de GGD en de gemeente Amersfoort. Samen willen zij stimuleren dat kinderen zo veel mogelijk bewegen in de wijk. Bovendien wordt de route ontwikkeld door jonge en oudere wijkbewoners samen zodat naast bewegen en vertier, de route ook nog een plek wordt waar je elkaar kunt ontmoeten.

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn