Kruiskamp-Koppel

Optocht Zeebeest

Wat een fantastische optocht hadden we op 3 juli in Kruiskamp-Koppel! Dankzij een samenwerking tussen drie kunstenaars, Matchpoint en ABC Kruiskamp-Koppel kon er een prachtig zeebeest gemaakt worden en daarnaast ook nog vlaggen en kleine beestjes. Drie dagdelen lang zijn de kinderen hiermee bezig geweest. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar wat een prachtig en zinvol project! Tijdens de optocht zagen we heel veel vrolijke kinderen van de drie scholen met een enorm bewustzijn waarom plastic opgeruimd moet worden. Dit deelden ze met elkaar en met de wijk. Door alle trommels en het afvallied trok de optocht veel kijkers, waardoor ook bewoners geïnspireerd raken. Op het Neptunusplein lieten de kinderen nog een keer het afvallied horen met hulp van Bram (docent bij Scholen in de Kunst), werd de zingende prullenbak onthuld door wethouder Cees van Eijk, Titia Felderhof en de 6 kinderen die de prullenbak hebben beschilderd en nam Wouter van Polen (locatiemanager Jumbo Neptunusplein) het zeebeest in ontvangst. De vis staat nu te pronken in de winkel, dus ga dat zien!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn