Nieuws van de Laakraad

De Laakraad overlegt met de gemeente

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Laakraad in mei is er een overleg geweest met Kavish, de jongerenwerker in Vathorst en Willem van Laar, de gebiedsmanager voor Vathorst van de gemeente Amersfoort.

De kinderen van de Laakraad hebben verteld dat zij zich zorgen maken over de veiligheid van fietsers op de rotondes in Vathorst. Auto’s rijden vaak hard en er worden soms kinderen aangereden. Willem van Laar heeft uit kunnen leggen waarom rotondes eigenlijk veiliger zijn dan stoplichten. De Laakraad heeft gevraagd om doelpalen in het Kai Park. Dat wil de gemeente eigenlijk niet omdat doeltjes in de weg staan als het veld ergens anders voor gebruikt wordt, voor een circustent bijvoorbeeld. Toch heeft Willem van Laar goed geluisterd en gaat hij zijn best doen om ergens doeltjes neer te zetten. Het was fijn om met elkaar te praten over de ideeën die kinderen hebben voor de wijk. De mening van kinderen telt mee!

Facebook
Instagram
YouTube
Twitter
LinkedIn