Dag van de kinderdialoog op 7 november 2017 “RESPECT!”

Op dinsdag 7 november deden er 30 kinderen mee met de jaarlijkse “Dag van de Dialoog”.  Speciaal voor kinderen was er een Kinderdialoog georganiseerd. In kleine groepjes van 6 leerlingen werd er samen met een getrainde gespreksleider een  gesprek gevoerd.

 

Uit de groepen 7 van De Malelande, De Border en De Wonderboom, namen de leerlingen mee aan een korte training met aansluitend een dialoog gesprek.  Tijdens de training werden de kinderen nieuwsgierig gemaakt over hoe voer je nu een “goede” dialoog.  Met wat oefeningen en vragen leerden ze de kneepjes van het dialooggesprek. Ook konden ze kennis maken en samenwerken met leerlingen van de andere basisscholen.  Na de gezamenlijke uitleg gingen de leerlingen in groepjes van 6 praten over het thema “Respect”. Aan de hand van verdiepingsvragen, ervaringen en uitwisseling, ontstonden er boeiende gesprekken.

Het leverde leerzame inzichten op en ook de ontmoeting met de leerlingen van de andere scholen vonden de kinderen erg leuk. Enkele uitspraken van de kinderen:  “Respect zou je altijd moeten hebben”, ” Door respect voor iedereen is er geen racisme”, “Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden”.

Namens ABC Nieuwland en Amersfoort in Dialoog bedank ik alle leerlingen en de gespreksleiders voor de leuke en leerzame ochtend!

 

 

Mariette de Groot